January 11, 2012

Yılmaz Erdoğan'dan Yeni Film: Kelebeğin Rüyası


Yeni filmi 'Kelebeğin Rüyası'nın çekileceği Zonguldak'a gelen Yılmaz Erdoğan, ''Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve ben varım. Filmde aslında 3 şair var. Ben Behçet Necatigil'i oynayacağım'' diye konuştu.


Oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, Zonguldak’ta 1940’lı yıllarda yaşayan iki şairin hayatını anlatacağı ’Kelebeğin Rüyası’ adlı sinema filminin, şiirin filmini yapma fırsatı bulduğu için çok önemli olduğunu söyledi. Çekimlerine şubat ayı sonunda başlanacak sinema filmi için incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Zonguldak’a gelen Yılmaz Erdoğan, bugün Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Erdoğan, 1940’lı yıllarda yaşayan ve 20’li yaşlarda veremden ölen Zonguldaklı şairler Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayat hikayelerini anlatacağı sinema filmi için Başkan Akdemir’den destek istedi.



Haberin devamı için tıklayınız..
  

Bu haber 11.01.2012 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanmıştır.
Haberi Yapanlar: Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, (DHA)

1 comment:

  1. SAYIN YILMAZ ERDOĞAN BEN GÜRDAL ÖZÇAKIR BİR ZONGULDAKLI YEREL TARİHÇİ OLARAK RÜŞTÜ ONUR'UN HÜZÜNLÜ YAŞAMINI FİLME AKTARMANIZ BENİ MUTLU ETTİ.O DÖNEMİN ARKA PLANINDA ZORUNLU ÇALIŞMA YANİ MÜKELLEFİYET DÖNEMİNİDE FİLMDE İŞLEYECEĞİNİZİ BİR KAÇ YERDE OKUDUM.SİZE NACİZANE ÖNERİM ŞUDUR ZONGULDAKLI YEREL TARİHÇİLERDEN VE ARAŞTIRMACILARDAN DESTEK ALINIZ MÜKKELLİYETİ EN İYİ İRFAN YALÇIN "ÖLÜMÜN AĞZI "ROMANINDA ANLATMIŞTIR.KADİR TUNCER'İN RÜŞTÜ ONUR İLE İLGİLİ KİTABINDA ONUR'UN EVLİLİĞİ VE AİLESİ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLGİLER VAR DİĞER KAYNAKLAR NİŞANLI OLDUĞUNU YAZIYOR EVLENDİĞİNİ KADİR TUNCER BELGELERLE İSPATLAMIŞTIR.YİNE O DÖNEMLE İLGİLİ EROL ÇATMA ,SAFFET CAN GİBİ YAZARLARIN BİLGİLERİNE BAŞ VURMANIZ YARAR SAĞLAR EROL ÇATMA HAVZA TARİHİNDE BİR EKOLDÜR.YİNE EMEKLİ EDEBİYAT ÖĞRETMENİ HAMİT KALYONCU DEĞERLİ BİLGİLER SUNABİLİR SENARYO AŞAMASINDA BU İSİMLERE ULAŞIRSANIZ BENCE YARARINI GÖRÜRSÜNÜZ.AYRICA KDZ EREĞLİDEN MESAİ ARKADAŞIM MURAT KARA MÜKELLİYET İLE İLGİLİ SÖZLÜ TARİH TEZ ÇALIŞMASINI GEÇEN SENE TAMAMLADI 30 YAŞLI AMCA İLE GÖRÜŞTÜ.DİLERSENİZ ELİMİZDEKİ TÜM DÖKÜMANLARI SİZE ULAŞTIRMAK İSTERİM SEVGİ VE MUHABBETLE KALIN... GSM 05059129361 E-MAIL:koleksiyon67@hotmail.com

    ReplyDelete